Verdens største base for subsea-ettermarked

Irene Lillehammer

Kristin Skogen Lund, Administrerende direktør i Norges hovedorganisasjon, besøkte subseaklyngen på Ågotnes

 

NCE Subsea og Coast Center Base (CCB) inviterte Kristin Skogen Lund til bedriftsbesøk på Ågotnes.

Hensikten med besøket var å gi Skogen Lund en presentasjon av den omfattende subseaklyngen i Hordaland, som er organisert under NCE Subsea.

- Coast Center Base er i dag verdens største base for subsea ettermarkedsaktivitet, sier Kurt Andreassen, Administrerende direktør i CCB. Ingen steder i verden finner man mer subseautstyr samlet på et geografisk avgrenset område enn akkurat her, hvor verdensledende bedrifter som FMC Technologies og Aker Solutions har sine subsea ettermarkedsavdelinger. Statoil har også sin største Subsea Pool på basen.

Rett over fjorden, på Horsøy i Askøy, ligger OneSubsea sitt nye anlegg for produksjon, montering og testing av subsea pumper og prosessystemer. Litt lenger nord ligger Hanøytangen, hvor Bergen Group skal satse ytterligere på subsea.

- Det finner ingen steder i verden som kan måle seg med den subsea-aktiviteten som i dag er rundt Hjeltefjordbassenget, sier Owe Hagesæther, CEO i NCE Subsea.

 

Verdensledende kompetanse

- Det er dette verdensledende miljøet med de muligheter og utfordringer som subseaklyngen står overfor vi har presentert for Skogen Lund, sier Hagesæther. Besøket inkluderte også bedriftspresentasjoner ved Aker Solutions, FMC Technologies og Coast Center Base, samt omvisning på basen.

- Vi håper og tror at Kristin Skogen Lund har hatt stort utbytte av besøket på Ågotnes og CCB, avslutter Hagesæther.

 

Kontaktinformasjon CEO Owe Hagsæther
E-post: owe.hagesaether@ncesubsea.no

Publiseringsløsning levert av Argo Internett AS © 2010