CCB tildeles kontrakt med Statoils nye Cat-J rigger

Statoil melder i dag 03.11.16 at CCB er tildelt kontrakt for mottak og klargjøring av de to nye kategori J-riggene for Statoil, Askeladden og Askepott. Riggene bygges på verftet Samsung Heavy Industries i Sør-Korea, og ventes inn til CCB i Q2 2017.

- Dette er en viktig milepæl for oss. Vi satser tungt inn mot denne virksomheten, og det er med stor glede og ydmykhet vi nå blir tildelt denne kontrakten, sier administrerende direktør for CCB, Kurt Rune Andreassen. 

Et slikt oppdrag innebærer en del forberedelse for å kunne ta imot denne type rigger. Arbeidet med tilrettelegging har allerede startet for å kunne være klar til den første riggen som antas å anløpe i slutten av Q2 2017.

Nye skreddersydde rigger

De nye kategori J-riggene vil kunne operere på havdyp fra 70 til 150 meter og bore brønner ned mot 10.000 meters dyp. Dette er skreddersydde oppjekkbare rigger for operasjoner i værutsatte områder for brønner i grunne havområder på norsk sokkel. Det blir et verktøy hovedsakelig for boring og komplettering av både overflate og undervanns produksjonsbrønner.

Publiseringsløsning levert av Argo Internett AS © 2010