Vi ønsker COSLPROSPECTOR velkommen til CCB


Foto: COSL Drilling Europe / Artikkel: John Økland

Coast Center Base AS (CCB) er tildelt kontrakt på klargjøring av COSLProspector.

COSLPromoter har boret i Sør-Kina-havet, men har gjort seg ferdig der og riggselskapet prøver å sikre riggen ny kontrakt i Norge eller UK.

Før det kan skje, skal den altså innom CCB for klargjøring til kommende jobber. Riggen forventes å ankomme CCB i morgen, lørdag. Oppdraget vil bli utført i mars-april 2018, opplyser CCB i en melding.

– Dette er en fin jobb for oss. Det blir et intensivt prosjekt der våre fasiliteter og erfaring kommer til sin rett. Denne kontrakten er en videreføring av et godt samarbeid med COSL. Vår felles erfaring fra en rekke yardstay de senere årene bidrar til en effektiv og lean gjennomføring som kommer begge parter til gode sier sjef for CCB Yard Services, Sveinung Vethe.

CCB har også hatt COSLPromoter til klassing i 2017, COSLInnovator i 2016 og COSLPioneer i 2015. I tillegg har verftet hatt alle disse riggene til kai i ulike perioder.

Riggen er en større kopi av de tre andre COSL-riggene som alle har jobbet, eller jobber, på norsk sokkel. En av forskjellene er at COSLProspector kan jobbe i kaldt/værhardt klima i Barentshavet og kjemper dermed om kontrakter også der.

Les hele saken hos petro.no

Publiseringsløsning levert av Argo Internett AS © 2010