Ny adm.dir for NorSea Group i Storbritannia

Irene Lillehammer

Christensen blir leder for det nyopprettede datterselskapet NorSea Group (UK) Ltd., som skal styrke konsernets forretningsaktivitet i Storbritannia. NorSea Group vil i nærmeste fremtid også åpne sitt første britiske kontor, nærmere bestemt i Aberdeen.

Beslutningen følger i kjølvannet av den nylige kontraktinngåelsen mellom NorSea Group og Scrabster Harbour Trust i Caithness og inngåelsen av et strategisk samarbeid med det lokale logistikkfirmaet Hugh Simpson (Contractors) Ltd. for å utvikle Skottlands nordligste havn til en komplett forsyningsbase for olje- og gassindustrien.

Christensen vil i første omgang fokusere på en opptrapping av samarbeidet med Scrabster og foreslå etablering av en base som støtter operatørene i den nordlige delen av Nordsjøen, og fremmer offshoreutviklingen øst/vest for Shetland. Den fremtidige basen skal utvikles i nært samarbeid med lokalsamfunnet.

I tillegg får Christensen ansvar for å identifisere nye forretningsmuligheter på den britiske kontinentalsokkelen, med vekt på Nord- og Nordøst-Skottland, Orknøyene og Shetland.
– NorSea Group (UK) Ltd. forventer å utvide virksomheten i Skottland ved etablering i flere strategiske havner i løpet av de to neste årene. Mange av de norske selskapene vi arbeider sammen med, har allerede forbindelser med selskaper som driver virksomhet i den britiske delen av Nordsjøen, så utgangspunktet er bra, sier Knut Magne Johannessen, direktør for internasjonale operasjoner og prosjektoperasjoner i NorSea Group.

Christensen er opprinnelig dansk, men har bodd i Storbritannia i 21 år, og har mer enn 20 års erfaring innenfor kystbaser og logistikk. Før han startet i NorSea Group 1. august, var han administrerende direktør for Danbor Ltds Aberdeen-baserte forretningsvirksomhet i Storbritannia, der han blant annet hadde ansvar for å opprette en ny kystbase for selskapet i Montrose. Christensen har også tidligere vært administrerende direktør for Jutlandia A/S Esbjergs kystbaseanlegg, og administrerende direktør for Blue Water Shipping UK, der han førte tilsyn med fire av selskapets kontorer i Storbritannia, inkludert basen i Aberdeen. Han ser nå frem til å styrke NorSea Groups tilstedeværelse i Skottland.

– NorSea Group driver for øyeblikket ni forsyningsbaser langs norskekysten, der man yter logistikkstøtte til selskaper med virksomhet på den norske kontinentalsokkelen. Denne ekspertisen gjør det enklere å utvikle Scrabster Harbour i tråd med kravene fra olje- og gassektoren, samt sektorene for fornybar energi og avvikling i Nord-Skottland. Den solide erfaringsbakgrunnen er dessuten tilsvarende relevant for de andre mulighetene vi undersøker.

Som nordligste havn på det skotske fastlandet er Scrabster ideelt plassert for offshorevirksomhet vest for Shetland og i den nordlige delen av Nordsjøen. I tillegg til at havnens beliggenhet reduserer transittiden til nærmeste fastlandshavn, tilbyr Scrabster kort omlastingstid.

Publiseringsløsning levert av Argo Internett AS © 2010